Alue­val­tuus­to­ryh­mä

Varsinais-Suomen vasemmistoliiton aluevaltuustoryhmä piti vuosikokouksensa sunnuntaina 11.kesäkuuta. Kokous valitsi uudelleen  valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Nina Söderlundin Nauvosta ja varapuheenjohtajaksi Jukka Kärkkäisen Turusta.

 

Sekä Söderlund että Kärkkäinen ovat pitkänlinjan vasemmistolaisia toimijoita. Valtiotieteiden maisteri Nina Söderlundilla on 30 vuoden kokemus valtuutettuna eri puolilta Varsinais-Suomea. Lisäksi hän on toiminut useiden vuosien ajan maakuntahallituksessa. Jukka Kärkkäinen on psykiatrian erikoislääkäri, jolla on pitkäaikainen kokemus terveydenhuollon ja mielenterveyspalvelujen asiantuntijana, johtajana ja kehittäjänä. Hänellä on myös vuosien kokemus kuntapolitiikasta valtuutettuna sekä mm. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksesta. Tällä kaudella molemmat ovat hyvinvointialueen hallituksen jäseniä.

Varhan ensimmäisen vuoden syksy tulee olemaan erittäin tärkeä asukkaiden kannalta. Ensin valtuusto päättää palvelustrategiasta, ja Vasemmisto tekee kaikkensa, että lähipalveluja on maakunnassa jatkossakin. Kannatamme myös mobiiliratkaisuja, joita on kokeiltu muualla Suomessa. Etäpalveluja pitää nopeasti kehittää, mutta vain täydennyksenä tässä vaiheessa. Monella ei ole mahdollisuuksia hyödyntää etäpalveluja.” Toteavat puheenjohtajat yhdessä.
Palveluverkkoon tartutaan seuraavaksi, ja se tulee olemaan poliittisesti erittäin kuuma peruna. Edelleen tavoitteena on sos- ja terveyspalveluiden integraatio, sekä tietysti peruspalveluiden vahvistaminen. Kaikkeen vaikuttaa työvoimapula, ja Varhan henkilöstön työoloja Vasemmisto haluaa parantaa. Haluamme myös korostaa Varhan ja kuntien välistä yhteistyötä.Huolestuttaa kovasti mitä seuraava hallitus linjaa näistä asioista. Suuret leikkaukset hyvinvointialueiden rahoitukseen olisi katastrofi.” Toteaa Nina Söderlund, joka käy myös ryhmien välisissä neuvotteluissa.

Jukka Kärkkäinen on huolissaan jos mielenterveysongelmia ei kohdata jo perustasolla.
Ykkösasiana on perustason palvelujenvahvistaminen. Tässä on osaamisen vahvistamisen lisäksi tärkeä myöshenkilökunnan määrän lisääminen perustasolle. Mielenterveysongelmiensuuri massa kohdataan perustasolla, ja palveluihin on tärkeä olla nopeapääsy, jotta tilanne voidaan arvioida ja tarjota mahdollisiavarhaisvaiheen hoitomenetelmiä esim. lyhytterapiaa.” Kertaa Jukka Kärkkäinen joka tunnistaa ongelmat työnsä kautta.

Vasemmistoliitto sai 23. tammikuuta pidetyissä ensimmäisissä aluevaaleissa Varsinais-Suomen aluevaltuustoon kymmenen valtuutettua. Kevään aikana ryhmässä tapahtui muutosta, kun valtuutettu Jaakko Lindfors erosi valtuutetun paikalta. Valtuutetuksi nousi Katri Kapanen Kaarinasta ja samalla saatiin uusi varavaltuutettu Marja Ruokonen Salosta.

 

Valtuutetut äänimääräjärjestyksessä:
Valtuutetut: 1. Li Andersson, Turku 2. Johannes Yrttiaho, Turku 3. Timo Furuholm, Turku 4. Maarit Koivisto, Loimaa 5. Pirjo Rinne, Turku 6. Nina Söderlund, Nauvo 7. Lotta Laaksonen, Parainen 8. Jukka Kärkkäinen, Turku 9.  9. Emma Lindqvist, Raisio 10. Katri Kapanen, Kaarina

 

Varavaltuutetut äänimääräjärjestyksessä: 1. Muhiadin Hersi, Turku 2. Eveliina Tyyskänen, Raisio 3. Lauri Kouki, Turku 4. Timo Lähteenmäki, Salo 5. Mervi Uusitalo-Heikkinen, Turku 6. Henna Jokinen, Uusikaupunki 7. Leena Kaunislahti, Turku 8. Harri Palomäki, Naantali 9. Joonas Jormalainen, Turku 10. Marja Ruokonen, Salo